Sıcak Gelişme: Ripple, SEC’in Taleplerine Karşı Hamle Yaptı!

Ripple, ABD SEC’in şikayet sonrası satışlarla ilgili daha fazla keşif için zorlama talebine karşı çıktı. Şirket, SEC’in geçerli bir nedeni olmadığını iddia ediyor. İşte detaylar…

Ripple hukuk ekibi, SEC’in taleplerine karşı çıkıyor!

Avukatlar, SEC’in ek mali belgeleri inceleme talebinin geçerli olmadığını ileri sürdü. Çünkü son başvuru tarihinin ötesinde olduğunu ve konuyla ilgisi bulunmadığını belirtti. Ripple’ın hukuk ekibi 19 Ocak’ta yaptığı son mahkeme başvurusunda, SEC’in, yasal sürecin bir parçası olarak her bir tarafın ilgili belgeleri diğeriyle paylaşmasını gerektiren keşif aşamasında ek bilgi toplama konusundaki tutumunu değiştirdiğini iddia etti.

Geçen hafta SEC, Ripple’dan 2022 ve 2023 mali yılları için denetlenmiş mali tablolarını talep etti. Ayrıca, ilk dosyalamadan sonra yapılan XRP’nin harici kuruluşlara satışı veya devri ile ilgili tüm sözleşmeleri istedi. Ek olarak, dosyalamadan sonra alınan XRP’den kurumsal satış gelirleri hakkında ek ayrıntılar sağlamasını talep etti. Bununla birlikte, Ripple, SEC’in keşif aşamasında istediği materyali aramak için “yeterli fırsata” sahip olduğunu savundu. Gerçek keşif aşamasında materyal talep etmek için son tarihin çoktan geçtiğini kaydetti. Bu bağlamda şu hususlara dikkat çekti:

Aslında, taraflar şikayet sonrası keşfin uygun olup olmadığını zaten tartıştılar ve bu keşif anlaşmazlığı sırasında SEC hiçbir zaman şikayet sonrası keşfin çözümlerle ilgili olduğunu iddia etmedi, bunun yerine şikayet sonrası davranışın davayla tamamen ilgisiz olduğu pozisyonunu aldı.

Mahkeme, SEC’in açtığı kaygan yokuştan aşağı inmemeli!”

Ripple avukatları, mahkemenin SEC’in Blockchain ödeme şirketine karşı sunduğu tasvirden etkilenmemesi gerektiğini savundu. Avukatlar, “Mahkeme’nin SEC’in açtığı kaygan yokuştan aşağı inmemesi gerekiyor” dedi. Ayrıca Ripple’ın avukatları, SEC’in duruşmadan önce cevaplaması için Ripple’a yönelttiği yazılı soruların bir listesi olan soru önergelerinin tamamını kullandığını iddia etti. Bu doğrultuda, “SEC’in özellikle soru önergesine gelince, SEC davadaki tüm soru önergelerini kullandı. Ayrıca, tek taraflı olarak kendisine daha fazlasını veremez” dediler.

Ripple ve SEC arasındaki duruşmanın Nisan ayında başlaması planlanıyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere düzenleyici kurum, ilk olarak 2020 Aralık’ta Ripple’a karşı suç duyurusu yaptı. Burada, şirketi XRP aracılığıyla kayıtsız menkul kıymet satışı yoluyla fon toplamakla suçladı. Ancak Ripple, 2023 Temmuz’da SEC’e karşı kısmi bir zafer elde etti. Yargıç, kripto borsalarında programlı satışlar konusunda XRP tokeninin bir menkul kıymet olmadığına karar verdi.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Ripple baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, SEC’i kripto konusundaki tutumu eleştirdi. Alderoty, SEC’i “kontrolden çıkmış bir düzenleyici” olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir