Örgün eğitimde yaz tatili başladı, cemaatlerin medreseleri devreye girdi: Hedef 12-15 yaş arası çocuklar

HİZBULLAH MEDRESELERİNE YÖNELİK EYLEMLER DİKKAT ÇEKİYOR

3 Mart 1924’de yürürlüğe giren “Devrim Yasaları” ile medreseler kapatılmış olsa da, AKP döneminde birçok cemaat yasadışı olarak medrese eğitimine devam etmektedir. Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) adıyla bilinen birlik, Hizbullah terör örgütünün medrese yapılanması olarak ön plana çıkmıştır ve faaliyetlerini sürdürmektedir.

CUMHURİYET HABERİ İLE MEDRESELER GÜNDEME TAŞIDI

Cumhuriyet gazetesi, 8 Haziran 2024 tarihinde “Medrese karanlığı” başlığıyla birliğin faaliyetlerini manşet yapmıştır. Gazete tarafından yayımlanan haberde, 3 bin yakın kız ve erkek çocuğun cemaatin medreselerinde eğitim gördüğü ve 4 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin Ürdün’e gönderildiği belirtilmiştir. Aynı gazete, 15 Haziran 2024 tarihli bir diğer haberinde, Umut Kervanı Vakfı’nın söz konusu medreselere yardım adı altında maddi destek sağladığına dair bilgiler paylaşmıştır. Medreselerin faaliyetlerine devam ettiği görülmüştür.

HIZBULLAH MEDRESELERİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR

Bugün okulların kapanmasıyla birlikte, Âlimler ve Medreseler Birliği sosyal medya hesabından 15 Haziran’da Diyarbakır, Batman ve Bingöl’de erkek öğrenciler için hafızlık kurslarına kayıtların başladığını duyurdu. Kayıtların kontenjana bağlı olarak yapılacağı ve çocuklara Kuran eğitimi verileceği belirtildi.

HEDEF 12-15 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR

Yapılan araştırmalar sonucunda, hafızlık kurslarının 12-15 yaş arası çocuklara yönelik yatılı olarak düzenlendiği ve çocukların 3 aylık bir ön eğitimden geçtikten sonra hafızlık eğitimine başladığı tespit edildi. Başarılı olan öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “icazet” belgesi verilmektedir.

KURSLARIN AMACI VE HARCAMA DURUMU

Hafızlık eğitimi alan çocuklar, açık öğretime gönderilerek haftada bir gün medrese görevlisi eşliğinde okullarına gitmektedirler. Fakir ailelerden gelen çocuklar için medreseler tarafından harçlık verilirken, her çocuktan aylık medrese katkı payı adı altında 400 TL alınmaktadır.

TOPLAM 125 ÇOCUK MEDRESE EĞİTİMİ ALMAKTADIR

Batman, Diyarbakır ve Bingöl’deki medreselerde toplamda 125 çocuğun hafızlık eğitimi aldığı belirtilmektedir. Batman’daki Saidi Nursi Medresesi’ne ek olarak, Arapça medreselerin inşa edileceği bilgisi verilmiştir.

Related Posts

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı

KPSS ekranı erişime açıldı, Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci başladı, ücretler ve sınav tarihleri belli oldu. 

ALES giriş yerleri belli oldu

ALES giriş yerleri belli oldu

MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ 2025 || MSÜ sözlü sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İkinci seçim aşaması takvimi…

MSÜ mülakatları ne zaman 2025 sorusu, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar tarafından araştırılıyor. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, 24 Haziran 2025 tarihinde erişime açıldı. MSÜ 2025 sözlü sınav takvimi de adaylar tarafından mercek altına alındı. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte belirtilen adreste hazır bulunacaklar. Adaylar sınava giriş belgelerinde belirtilen sınav saatine göre içeri alınacak. Sınavda istediği puanı alan ve tercihlerinde istediği sonucu elde eden adaylar şimdi de fiziki yeterlilik sınavlarına odaklandı. Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi süreçleri belirlenen tarih ve saatte gerçekleşecek. Peki MSÜ mülakatları ne zaman yapılacak? İşte MSÜ Harp Okulları ve Astsubay MYO fiziki yeterlilik sınav takvimi 2025!

Klima nasıl tasarruflu kullanılır? Kimse o ayarı ciddiye almıyor ama klimada tasarrufun püf noktası orada!

Yaz aylarında klima kullanım süresi artınca tasarruflu kullanım yolları da araştırılan hususlar arasında yer almaya başladı. Sıcak havalarla başa çıkmanın yegane yollarından birisi olan klima kullanımı, her ne kadar ferah bir ortama zemin hazırlasa da yanlış kullanım halinde cepleri de yakabilme potansiyeli ile ürkütücü olmaktadır. Peki, klima nasıl tasarruflu kullanılır? Klimayı daha tasarrruflu kullanabilmek için neler yapmak gerekiyor? İşte, o konu hakkında bazı püf noktaları

POLİSLİK TABAN PUANLARI 2025 TYT | PMYO (polislik) taban puanları açıklandı mı, başvuru için TYT’den kaç puan almak gerekir? İşte 2024 TYT polislik taban puanları ve kontenjanları!

Polislik taban puanı 2025, ÖSYM tarafından gerçekleşen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) sonrası merak konusu oldu. Üniversite adayları, YKS sınavlarına 21-22 Haziran 2025 tarihinde katılım sağladı. Söz konusu sınavın ardından gözler lise mezunu polis alımı başvurularına çevrildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı’nca yapılacak olan polis alımı ile kontenjanlar kılavuzu erişime açılacak. PMYO giriş sınavında, YKS, TYT puan türü dikkate alınacak. Polis Akademisi Başkanlığı’nın belirlediği polislik taban puanına göre adaylar başvurularını gerçekleştirebilecek. 2025 PMYO taban puanı kaç, polis olmak için en az kaç puan almak gerekiyor? sorusu da bu kapsamda gündeme geldi. Peki, 2025 polislik taban puanları belli oldu mu? PMYO (polislik) TYT puanı kaç? İşte, PMYO taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgiler.

Lhasa dini şehir mi? Kahire ve Roma dini şehir midir? 2025 AYT dini şehir sorusu cevabı

Lhasa, Roma ve Kahire dini şehir mi sorusu, AYT 2025’te yöneltilen sorular arasında yer alıyor. Bu bağlamda Lhasa, Roma ve Kahire dini şehir mi sorusu, sınavın akabinde araştırılan hususlar arasında yer alıyor. Peki, Lhasa, Roma ve Kahire dini şehir mi? İşte, o ayrıntılar