Önümüzdeki Hafta, Bitcoin ve Altcoinler İçin 18 Gelişmeye Dikkat!

Yılın son dönemecine girerken, finans dünyası önemli ekonomik göstergeler ve büyük merkez bankalarının önemli kararlarıyla dolu bir hafta ile diken üstünde kalmaya devam ediyor. İşte önümüzdeki hafta Bitcoin ve altcoinler için kritik olabilecek birkaç gelişme…

Bu hafta, Bitcoin ve altcoinler için kritik

Salı günü 16:30’da ABD Çekirdek TÜFE açığa çıkacak. Piyasa enflasyonun durumunu değerlendirirken tüm gözler ABD Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) açıklanmasında olacak. Bir önceki rakam %4 seviyesindeydi ve herhangi bir sapma şüphesiz piyasa duyarlılığını etkileyecektir. Ayrıca ABD için standart Tüketici Fiyat Endeksinin bir önceki %3,2’ye göre hafif bir düşüşle %3,1 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Yatırımcılar enflasyon eğilimleri hakkında bilgi edinmek için bu göstergeyi dikkatle izleyecektir.

Çarşamba günü, gündemde FED var

13 Aralık Çarşamba ise FED gündemde olacak. 16:30’da ABD Çekirdek ÜFE dikkat çekiyor. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), enflasyona üretim tarafından kritik bir bakış açısı sağlıyor. Aylık %0,2’lik beklentide herhangi bir yükseliş olup olmadığını izleyeceğiz. Yine aynı gün, çekirdek dışında genel ÜFE gündeme gelecek. Genel ÜFE’nin bir önceki -%0,5’lik düşüşün ardından %0,1’lik mütevazı bir artış göstermesi bekleniyor. Bu metrik, tüketici fiyatları üzerindeki etkisi bakımından önem taşımaktadır. Aynı gün, Fed faiz kararına ilişkin kararı gelecek. FED’in faiz oranlarına ilişkin kararı ve buna eşlik eden uzun vadeli faiz oranı tahminleri açıklanacak. Beklenti faiz oranlarının sabit kalması yönünde. Ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz kararının ardından yapacağı açıklamalar, merkez bankasının ileriye dönük stratejisine ilişkin içgörüler için incelenecek.

Perşembe günü ve Cuma günü de kritik veriler var

Perşembe günü, 16:15’da Avrupa MB faiz kararı açığa çıkacak. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı bekleniyor ve beklenti değişiklik olmayacağı yönünde. Küresel piyasalar ECB’nin para politikası duruşuna ilişkin vereceği sinyallere odaklanacak. 16:30’da ABD Çekirdek Perakende Satışlar açığa çıkacak. Perakende satış rakamları tüketici harcamalarına ilişkin önemli bir gösterge niteliğindedir. Piyasa -%0,1’lik hafif bir daralma bekliyor ve sapmalar piyasa hareketlerini etkileyebilir. Ayrıca ABD’de işsizlik maaşı başvuruları verisi işgücü piyasasının sağlığına ilişkin işaretler açısından yakından izlenmeye devam ediyor. Beklenti olan 223 binden sapma yatırımcı duyarlılığını etkileyebilir.

15 Aralık Cuma, 17:45’de ABD İmalat ve Hizmet PMI Verileri açığa çıkacak. İmalat ve hizmet sektörlerine ilişkin Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri açıklanacak ve ekonomik faaliyete ilişkin içgörüler sunacak. Bu temel göstergeler için beklentiler yüksek. Aynı gün, kripto para alanında kayda değer bir gelişme olarak Binance, BUSD’yi listeden çıkarmaya hazırlanıyor.  Hafta boyunca piyasa katılımcıları ekonomik veriler, merkez bankası kararları ve kripto para piyasasındaki gelişmelerin şekillendirdiği bir ortamda gezinecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir