Meteoroloji’den 10 kente ‘sarı kod’lu uyarı! Kuvvetli geliyor…

 
 

Meteoroloji 16 Temmuz 2024 hava durumu tahminlerini paylaştı, günün sağanak beklenen illeri belli oldu. Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar katlanarak devam edecek, 10 ilde ise gök gürültülü sağanak beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı verildi.

FIRTINA VE SAĞANAK ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre; Ege’nin güneydoğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Sinop ve Samsun çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Artvin ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzeydoğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLAR KAVURACAK

Yurt genelinde mevsim normallerinin (2-6 derece) üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor. Rüzgar ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esecek.

10 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, 10 kenti gök gürültülü kuvvetli sağanak beklentisi nedeniyle uyardı. Bu illerde yaşayanların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması istendi. 

İşte uyarı alan iller: Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kastamonu, Konya ve Karabük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir