Londra’da bir otobüs durağında bulunan çalıntı eser, 22 milyon dolarlık rekor fiyata satıldı

T24 Dış Haberler

Yüzyıllardır Napolyon’un askerleri tarafından yağmalanan ve kraliyet koleksiyonlarının bir parçası olan erken dönem Titian şaheserlerinden biri, 1995 yılında bir İngiliz markinin evinden çalınmıştı.

Eser 7 yıl sonra, güneybatı Londra’daki bir otobüs durağında bir sanat dedektifi tarafından plastik torbanın içinde bulunmuş ve geri getirilmişti. 

Yağlıboya tablo “The Rest on the Flight into Egypt”, 2 Temmuz’da Londra’da düzenlenen Christie’s Old Masters müzayedesinde vergiler dahil 22 milyon dolarlık rekor fiyata alıcı buldu. 

Müzelerin 16. yüzyıl Venedik’inin en büyük ressamı olarak tanımladığı Rönesans sanatçısı için bu bir rekor oldu. Satış öncesinde müzayede evi bunu “Titian’ın bir nesilden uzun süredir müzayede pazarına gelen en önemli eseri” olarak tanımladı.

Londra Ulusal Galerisi’ne göre Titian, Dolomit dağlarındaki küçük bir kasabada Tiziano Vecellio adıyla doğdu ve Venedik’e 10 yaşında geldiği söyleniyor. Müze, Venedik Büyük Kanalı’ndaki Fondaco dei Tedeschi’nin cephesindeki çalışmalarıyla erken başarı elde ettiğini ve Titian’ın Kutsal Roma İmparatoru Charles V’in sarayında baş ressam olduğunu söylüyor.

Ressam, 1576’da vebadan öldü.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir