İstanbul’da konut balonu şişiyor! Bazı ilçelerde fiyatlar 15 milyonu aştı

İstanbul’da Konut Fiyatları Rekor Seviyede

Konut piyasasında yaşanan keskin fiyat artışları, özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ev sahibi olmayı neredeyse imkânsız hale getirdi. Gayrimenkul analiz platformu Endeksa’nın Mart ayı verileri, İstanbul’da dört ilçede ortalama konut fiyatlarının 15 milyon TL’nin üzerine çıktığını ortaya koydu. Avrupa Birliği genelinde 2020’den bu yana konut fiyatları ortalama yüzde 25 artarken, Türkiye’deki artış oranı yüzde 1100’ü aştı.

İstanbul’un Bazı İlçelerinde Konut Fiyatları 20 Milyon TL’yi Aştı

İstanbul’un birçok ilçesinde ortalama konut fiyatları birkaç milyon TL’yi çoktan aştı. Özellikle Sarıyer, Beykoz, Beşiktaş ve Kadıköy gibi ilçelerde ev fiyatları 15 milyon TL’nin üzerine çıkarken, Sarıyer’de bu rakam 18,5 milyon TL’ye kadar ulaşıyor. Bu ilçeleri 17,9 milyon TL ile Beykoz, 17,4 milyon TL ile Beşiktaş ve 15,5 milyon TL ile Kadıköy takip ediyor.

Yüksek Fiyatlara Rağmen Yatırımcı İçin Hala Cazip

Fiyatların bu denli artmasına rağmen bazı ilçelerde kira gelirlerinin yükselmesi ve geri dönüş süreleri, yatırımcıları konut alımına yönlendirmeye devam ediyor. Örneğin Esenyurt’ta amortisman süresi yalnızca 11 yıl olarak hesaplanıyor. Bu da yatırımcının, evin bedelini kira geliriyle kısa sürede amorti edebilmesini sağlıyor.

İstanbul’un İlçelerine Göre Ortalama Konut Fiyatları ve Amortisman Süreleri

  • Konut fiyatları 5 milyon TL altı olan ilçeler:
  • Esenyurt: 2.660.240 TL / 11 yıl
  • Sultangazi: 3.158.068 TL / 14 yıl
  • Fatih: 3.283.470 TL / 13 yıl

Yüksek Fiyatlar Yatırımcıların Kafasını Karıştırıyor

İstanbul’da konut fiyatları rekor seviyelere ulaşsa da, kira getirilerindeki artış ve bazı ilçelerdeki kısa geri dönüş süreleri, yatırımcının ilgisini canlı tutuyor. Ancak özellikle merkezi ilçelerde fiyatlar o kadar yükseldi ki, artık sadece yatırım değil, oturum amaçlı konut edinmek bile çoğu vatandaş için erişilmesi güç bir hedef haline geldi. Gelişmeler, hem bireysel alıcılar hem de gayrimenkul yatırımcıları için dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

Related Posts

Aktif büyüklüğü 3.5 trilyon liraya ulaştı

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 31 Mart 2025 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, yılın ilk 3 ayında net kârı 25 milyar 398 milyon 699 bin TL oldu. Aktif büyüklüğü 3 trilyon 498 milyar 288 milyon 811 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek ise 2 trilyon 602 milyar 582 milyon 394 bin TL oldu.

TCMB Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 93. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, yarın Ankara’da gerçekleştirilecek.

Borsa güne düşüşle başladı: 29 Nisan 2025 Salı Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 düşüşle 9.272,47 puandan başladı.

Türkiye’de iflas dalgası sürüyor: Tarım ve hayvancılık devi çöktü!

Konya merkezli Ereğli Bereket Tarım Hayvancılık Şirketi, konkordato talebi reddedilince iflas etti. Mahkeme, şirketin tüm tedbirlerini kaldırarak iflas masası oluşturdu.

Merkez Bankası Başkanı Karahan, 6 Mayıs’ta Meclis’te sunum yapacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 6 Mayıs’ta sunum yapacak.

TİM İhracat Talep Endeksi martta azaldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat Talep Endeksi, martta aylık bazda yüzde 1,3 azalışla 99’a gerildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir