Erdoğan, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşeceği açıklandı. İletişim Başkanlığı, görüşmenin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini kaydetti.

AYŞE ATEŞ: GÖRÜŞMEYİ BEN İSTEDİM

Ayşe Ateş, İletişim Başkanlığı kaynaklarının basına duyurduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi doğruladı. Ateş, görüşme gününün henüz net olmadığını ancak önümüzdeki günlerde planlanacağını belirtti.

‘1,5 YILDIR GÖRÜŞME TALEP EDİYORUM’

Ayşe Ateş, görüşme talebinin kendisinden gittiğini belirterek şöyle konuştu:

“Yaklaşık bir buçuk yıldır resmi ve gayri resmi yollardan görüşme talep ediyorum. Günü ve saatiyle ilgili haber verecekler. Görüşmenin içeriği Sinan Ateş’in katillerinin yargılanmasıyla ilgili olacak. Yargılamanın önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Şimdiye kadar çok büyük bir sessizlik vardı. Görüşmenin kabul edilmesini olumlu karşılıyorum. İnşallah çözüme doğru hızlı bir şekilde ilerliyoruz.”

BAHÇELİ’Yİ İŞARET ETMİŞTİ

Sabah saatlerinde CHP lideri Özgür Özel ile görüşen Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel kalemi Hasan Doğan’ın geçtiğimiz hafta kendisini aradığını ve görüşme yapılacağını söylediğini ancak görüşmenin gerçekleşmediğini belirterek Bahçeli’yi işaret etmişti. Ayşe Ateş şu açıklamayı yaptı:

“10 gün önce Hasan Doğan beni aradı ve Cumhurbaşkanı’nın geçen hafta içi benimle görüşeceğini söyledi. Ancak hemen akabinde MHP’nin grup toplantısı oldu ve burada Devlet Bahçeli, bir söylemde bulundu. Her zaman yaptığı gibi suçluların önüne bir set çekerek bizi karalamakla, iftira atmakla, vatan millet düşmanlığıyla itham etti. Orada bir çağrıda bulundu. Dedi ki ‘Bunların sırtını sıvazlamayın, bunları korumayın.’

Bence, Cumhurbaşkanıyla yapacağım görüşmeden haberi oldu ve burada Cumhurbaşkanına mesaj gönderdiğini düşünüyorum. Bizi korumamasını ve görüşmemesine yönelik bir çağrıda bulundu. Sanırım o sebeple çağırılmadım. Normalde geçen hafta içi bizimle görüşecekti. Bahçeli’nin çağrısı karşılık buldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir