Deprem bölgesine istihdam desteği: 77 bini aşan kontenjan tahsis edildi

Anadolu Ajansı (AA)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremin etkisinde kalan 11 ketten biri olan Kilis’te “Ben İyiysem, Herkes İyi Depremzede Kadınların Güçlendirilmesi Projesi” seminerine katıldı.

Işıkhan, burada Toplum Yararına Programlar (TYP) ile deprem bölgesinde istihdamı canlandırmak için 77 binden fazla kontenjan tahsis ettiklerini ve bu doğrultuda 15 milyar liralık kaynak aktardıklarını bildirdi.

“DEPREM BÖLGESİNDE TESPİT YAPILDI”

Çalışma hayatına dair ihtiyaçlar doğrultusunda tüm imkanları seferber ettiklerini hatırlatan Işıkhan, şöyle konuştu:

Bir taraftan yıkılan veya hasarlı binalarımızı yeniden inşa ederken diğer yandan da ocakların tütmesi için çalışanlarımıza, hem maddi hem de manevi destekler sağladık. Depremden sonra Kısa Çalışma Ödeneği’ni hızla devreye aldık. Belge talep etmeden başvuruları değerlendirerek, ödemeleri, bekletmeden gerçekleştirdik. Bu desteğin süresini 3 aydan, 6 aya uzatarak, 111 binden fazla çalışanımıza 1 milyar liradan fazla ödeme yaptık. Kısa çalışmadan yararlanamayanlar için Nakdi Ücret Desteği’ni hayata geçirdik. Bu kapsamda 82 bin vatandaşımıza yaklaşık 700 milyon lira destek sağladık.

“VATANDAŞLARIMIZIN SGK BORÇLARINI 2025 YILI SONUNA KADAR ERTELEDİK”

İstihdama Dönüş Programı ile deprem bölgesinde 33 bin vatandaşımızı, meslek edindirme ve işbaşı eğitim programlarına dahil ettik. Bu program için 1 milyar 267 milyon lira kaynak aktardık. Sosyal güvenlik alanında da; vatandaşlarımızın SGK borçlarını 2025 yılı sonuna kadar erteledik, 24 aya kadar taksitlendirme imkanı sağladık, sağlık hizmetlerine kesintisiz erişim için katılım paylarını kaldırdık.

Işıkhan, Kilis’te depremler döneminde gerileyen istihdam oranını da artırdıklarını ve Kilis’i daha iyi noktalara taşımak için çalışacaklarını ifade etti.

“KADINLARIN İŞ GÜCÜNDE AKTİF ROL OYNAMALARINI SAĞLAYACAĞIZ”

Deprem bölgesinde çalışmalara devam ettiklerini anlatan Işıkhan, şunları söyledi:

Kurumumuz ÇASGEM vasıtasıyla, ocak ayından başlayarak Kilis ve diğer 4 ilimizde hayata geçirdiğimiz ‘Ben İyiysem, Herkes İyi Depremzede Kadınların Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında, işçilerimize çeşitli motivasyon seminerleri, eğitimler, odak grup toplantıları ve birebir görüşmelerle destek vermeye başladık. Projemiz özellikle, ailenin yaşadığı sorunlar, aile içi iletişim, iş ve aile yaşamının uyumlaştırması, travma sonrası stres bozukluğu ve bununla başa çıkma, iş yerinde psikososyal risk faktörleri, duygusal dayanıklılık, stres yönetimi, bilinçli farkındalık teknikleri gibi sizleri ruhsal açıdan rahatlatacak, iş hayatınıza ve aile hayatınıza çok daha iyi bir şekilde odaklanmanıza yardımcı olacak önemli konuları içermektedir.

Bu proje vesilesiyle, inşallah, kadınların iş gücü içerisinde aktif rol alabilmelerini, aynı zamanda ailelerinin temel destekleyicisi olarak, varlıklarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için iyilik hallerinin, farkındalıklarının geliştirilmesi ve stresle başa çıkma kapasitelerinin artırılmasını sağlamış olacağız.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

İkinci el otomobil satışlarında E-Devlet kontrolü başladı!

arabam.com Üst Yöneticisi (CEO) Önder Oğuzhan, Ticaret Bakanlığı tarafından 16 Haziran 2025’te hayata geçirilen kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğunun, ikinci el araç piyasasında önemli bir dönüşüm sağladığını belirterek, “Bu düzenlemeyi …

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Isparta’nın yaylalarında gül hasadı sürüyor

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’inin gerçekleştirildiği Isparta’da gül hasadı yaylalarda devam ediyor.

81 ilde ücretsiz olacak! Türk Telekom duyurdu

Türk Telekom yarın belli noktalarda 81 ilde ücretsiz internet sağlayacağını duyurdu.

Asgari ücrete ara zam olur mu? Çalışanların merak ettiği soruya 2 uzmandan dikkat çeken yorum

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı temmuz ayı zammına çevrilmişken bir yandan da ‘asgari ücrete ara zam olur mu?’ sorusu sorulmaya başlandı. Memur ve emekliye zam oranının belli olmasına tam 2 hafta kaldı. Peki özel sektördeki tüm kesimleri doğrudan etkileyen asgari ücret için beklentiler neler? Ara zam gündeme gelir mi? İşte detaylar…

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Hizmet üretim endeksi, Nisan ayında yıllık yüzde 4,5 artış kaydetti.