Birleşik Krallık’ın bir sonraki ABD Büyükelçisinin atanması ‘donduruldu’

Downing Street (Birleşik Krallık Başbakanın ve Hazine Şansolyesinin resmi çalışma makamlarının ve konutlarının bulunduğu sokak) tarafından reddedilmeyen haberlere göre Rishi Sunak İngiltere’nin ABD büyükelçiliği için ulusal güvenlik danışmanı Sir Tim Barrow’u aday gösterdiğine dair iddialar var.

İŞCİ PARTİSİNDEN TEPKİ

İngiltere genel seçimlerinden hemen önce ABD büyükelçisinin atanmasının aceleye getirilmesi birtakım spekülasyonları ortaya çıkardı. Başbakanın kararı İşçi Partisi’ndeki bazı kesimler arasında öfkeye neden oldu.

İşçi gölge bakanlarının, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle seçim öncesi görüşmelerde Sir Tim’in atanmasına ilişkin endişelerini dile getirdikleri anlaşılıyor. Bu tartışma, en yakın müttefiklerinden birinin en büyük iki siyasi partisi arasındaki anlaşmazlığa yakalanmak istemeyen ABD’li diplomatları rahatsız etti.

‘PURDAH’ KURALLARI

Dışişleri Bakanlığı, Washington’daki (resmi olarak “agrément” olarak bilinen) büyükelçilik atamalarına onay vermek zorunda ve adaylığı konusunda soru işaretleri kalırken Sir Tim’i desteklemek zorunda kalma riskiyle karşı karşıya kaldı. Randevu, “purdah” olarak bilinen seçim öncesi dönemde büyük kararların alınmasını engellemek için belirlenen kamu hizmeti kuralları kapsamında resmi olarak donduruldu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir